În anul 2006, cel mai vechi membru al Edilizia Tools (Leonard Bejan) a negociat și ulterior livrat primele utilaje pentru tâmplărie aluminiu către o societate de profil din Pantelimon, Ilfov, în calitate de agent zonal al unei societăți româno-italiene ce avea sediul în Iași.

Ulterior, numărul de livrări a crescut iar în 2008, în urma retragerii acționarilor italieni și a închiderii activității, colectivul foștilor angajați a înființaț o nouă firmă, cu capital și acționari autohtoni. Asocierea nu a durat mult, astfel că în anul 2012, Leonard Bejan a părăsit penultimul respectiva asociere și a înființat singur Edilizia Tools SRL, firmă care activează și astăzi, cu rezultate destul de bune (vedeți articolele alăturate). 

Cumulând numărul de clienți din perioada 2008-2012 cu cei din 2012 și până astăzi, putem estima că un număr de aprox. 150 de clienți au achiziționat utilaje de la noi, în cea mai mare parte echipamente pentru tâmplărie PVC și aluminiu fabricate de producătorul turc Ozgenc (estimăm aprox. 70% din volumul total), iar numărul utilajelor livrate și instalate trece de 500. Am livrat atât clienților mici, cu echipamente individuale dar și către beneficiari de fonduri nerambursabile și chiar către untități aflate sub autoritatea statului, participând la licitații și, bineînțeles, fiind aleși cu oferta cea mai bună.

În 2014, la doar 2 ani de la înființare, societatea a atins o cifră de afaceri de invidiat, și anume echivalentul a aprox. 580.000 EURO, fapt ce se datorează unor vânzări catre clienți care au accesat fonduri EU nerambursabile, contracte de valori mari.

În 2019 am primit diplomă din partea Camerei de Comerț și Industrie Iași deoarece in urma clasamentelor realizate de această instituție am ieșit pe locul 1 in domeniul de activitate Comerț cu ridicata a mașinilor-unelte, bineînțeles doar pe județul Iași, în categoria Microîntreprinderi. (click pe LINK pt a citi articolul)

Principalele produse comercializate de noi sunt utilajele și accesoriile acestora pentru tâmplărie din PVC și aluminiu, urmate de utilajele pentru confecționarea geamului termopan și uneori aducem și utilaje pentru panel compozit din aluminiu (alucobond), pentru PAL/lemn, exhaustoare și compresoare de aer pe curea sau pe șurub. Pe lângă activitatea de comercializare utilaje asigurăm totodată și serviciile adiacente, de montaj/punere în funcțiune, service în perioada de garanție și post-garanție, piese de schimb.

Un alt segment de business pe care societatea noastră îl are este comercializarea de consumabile, piese de schimb, accesorii atelier, scule și unelte manuale/portabile, tot pentru această industrie, a termopanelor. Pentru aceasta clienții pot consulta gama de produse și achiziționa on-line pe e-shop-ul nostru care se găsește la adresa: www.magazin-edilizia.com

Considerăm că ne facem treaba cu seriozitate și avem feed-back pozitiv din piață, iar faptul că mai toți concurenții noștri din segmentul de echipamente cu preț mediu și mic ne copiază textele de pe site-urile noastre ne face să credem că suntem un model pe care și ei vor să îl urmeze (probabil vor reuși însă doar partea de copiere a textelor noastre, seriozitatea, dedicarea și bunul-simț... puțin probabil :)