FREZARE, GĂURIRE
Din categoria utilajelor PVC pentru frezare și găurire fac parte în principal frezele cu pantograf, mașinile de frezat pentru picurători / găuri pt. drenaj, și frezele de montant.
Primele (frezele-pantograf) sunt cu 1, 2 sau chiar 3 motoare, în funcție de câte operațiuni se pot executa. Există și pantografe cu masa rotativă și chiar pantografe cu...
Din categoria utilajelor PVC pentru frezare și găurire fac parte în principal frezele cu pantograf, mașinile de frezat pentru picurători / găuri pt. drenaj, și frezele de montant.
Primele (frezele-pantograf) sunt cu 1, 2 sau chiar 3 motoare, în funcție de câte operațiuni se pot executa. Există și pantografe cu masa rotativă și chiar pantografe cu CNC. Frezele de montant execută frezarea la capete a profilelor de montant și nu sunt prea multe variații ale acestora, decât faptul că pot fi cu 1-2-4 freze sau cu un singur motor și respectiv ax care însă suportă schimbarea rapidă a grupului de freze.
Mai multe

FREZARE, GĂURIRE Contine 24 produse.

Subcategorii

  • ~ pantografe
    Frezele-pantograf sau mai pe scurt pantografele sunt folosite pentru a realiza operațiuni de găurire și frezare canale, pentru găuri de broască, mâner, shield, la uși, dar și la cercevele de fereastră (pentru cremon). Din punct de vedere constructiv, pantografele pot fi cu 1 motor, cu 2 sau chiar 3 motoare. Pantografele cu 2 motoare au pe lângă motorul vertical un al doilea, orizontal, cu 3 burghie care va da găurile de cremon, iar cele cu 3 motoare mai au în plus și un motor cu cursă oblică, poziționat de obicei jos, care va deschide găurile de ventilare sau drenaj. Special pentru aluminiu există un alt tip de pantograf cu 3 motoare, din care 2 orizontale dispuse cap-in-cap, a se vedea modelul OMRM-127 de la producătorul Ozgenc. Iar pentru operațiuni automatizate se pot folosi router-e CNC pentru prelucrări în bară, care fac același lucru ca frezele-pantograf.

  • ~ găuri drenaj
    Mașinile pentru realizarea de găuri de drenaj și ventilare sunt echipamente care ajută la creșterea vitezei de lucru în atelierele care confecționează uși și ferestre din PVC. Deși mai există încă firme care comercializează ferestrele și ușile fără aceste găuri / canale de drenaj și ventilare, această operațiune ar trebui să fie obligatorie și verificată de către beneficiari, deoarece o ușă sau fereastră ar fi incompletă / ne-finisată dacă aceste găuri nu ar fi prezente (cu excepția cazurilor când sunt montate la interioare). De cele mai multe ori mașinile pentru găuri drenaj sunt echipate cu 3 motoare și permit ajustarea rapidă a poziției frezelor.
  • ~ freze montant
    Mașinile de frezat montanți (sau freze de montant / freze de T-uri) sunt cele mai simple echipamente folosite la fabricarea tâmplăriei din PVC și aluminiu însă nelipsite din orice atelier sau fabrică, deoarece cu ajutorul lor se face frezarea capetelelor montanților la ferestrele cu mai mult de 1 canat (2-3-4 canate, etc) sau a traverselor la uși. Aceste mașini sunt de regulă cu 1 motor, pe care fie sunt amplasate 1-2 grupuri de freze, fie au un sistem rapid de schimbare a frezei permițând astfel să se lucreze cu o mare varietate de serii și mărci de profile. O altă diferențiere în categoria mașinilor de frezat montanți este modul de acționare, acestea putând fi manuale sau automate. Există freze de montant portabile, cu 230 V însă cele mai solicitate sunt mașinile de frezat montant de banc, cu motoare ce necesită curent trifazat.
pe pagina
Se afiseaza 1-20 din 24 articole
Se afiseaza 1-20 din 24 articole