DEBITARE & DECUPARE

În categoria utilajelor PVC şi aluminiu pentru confecţionarea de ferestre şi uşi, una din operaţiunile de o maximă importanţă este cea de dimensionare / debitare la cotă a profilelor. Absolut toate profilele utilizate în fabricarea uşilor şi ferestrelor, trebuiesc debitate (tăiate), fie că este vorba de profil toc (ramă), profil de cercevea, mon...

În categoria utilajelor PVC şi aluminiu pentru confecţionarea de ferestre şi uşi, una din operaţiunile de o maximă importanţă este cea de dimensionare / debitare la cotă a profilelor. Absolut toate profilele utilizate în fabricarea uşilor şi ferestrelor, trebuiesc debitate (tăiate), fie că este vorba de profil toc (ramă), profil de cercevea, montant (denumit şi traversă), profil de baghetă şi chiar profil metalic de ranforsare (armătură).

Pentru realizarea acestei operaţiuni sunt necesare maşini de debitat profile din PVC şi aluminiu, care în funcţie de modul constructiv pot fi la 1 cap (cu o singură lamă), la 2 capete sau chiar centre automate care execută atât debitarea cât şi anumite operaţiuni de frezare, găurire şi marcare. Pentru debitarea armăturii metalice exista 3 posibilităti: 1. cu maşina de debitat cu lamă circulară, 2. cu fierăstrău cu bandă, acesta având avantajul că poate debita un număr foarte mare de armături deodată, 3. cu maşină de tip presă hidraulică care poate face pe lângă debitare şi operaţii de decupare pentru broască sau cremon.

În această categorie veţi putea aplica un filtru pe sub-categorii pentru a găsi mai uşor maşini de debitat profile din PVC şi aluminiu, maşini de debitat baghete, maşini de debitat şi decupat armătură dar şi centre automate (cu CNC) pentru debitare şi frezare / găurire /marcare profile.

Mai multe

DEBITARE & DECUPARE Contine 30 produse.

Subcategorii

 • ~ debitare profile

  Maşinile de debitat profile reprezintă una din cele mai importante categorii de utilaje PVC & aluminiu deoarece debitarea/tăierea profilelor este primul pas în confecţionarea unei uşi sau ferestre, de calitatea acestei operaţiuni (în special cota/lungimea dar şi unghiul) depinzând restul procesului de fabricaţie. Dacă profilele nu sunt debitate perfect sub aspectul lungimii sau al unghiului fereastra sau uşa obţinută nu va întruni condiţiile de calitate, existând riscul foarte probabil de a fi refuzată de beneficiar.

  În general, maşinile de debitat pot fi la un cap sau la doua capete iar sub aspectul funcţionalităţii şi performanţei pot fi cu acţionate manuală sau automată. Pentru maşinile de debitat la un cap sunt necesare dispozitive de măsurare care vor dimensiona la cotă profilul ce va fi debitat, denumite bancuri sau conveioare de măsură; aceste conveioare pot fi simple, cu riglă milimetrică, cu deplasare a cursorului cu ajutorul unui volan şi vizualizarea cotei pe lupă sau display digital, sau chiar automate, cu deplasare motorizată a cursorului şi touch-screen.

  Maşinile de debitat la 2 capete au marele avantaj că asigură debitarea ambelor colţuri / capete ale profilului deodată, reducând astfel timpul dedicat acestei operaţiuni şi implicit crescând productivitatea. Mai mult, unele maşini de debitat la două capete care sunt prevăzute cu lame mari (de ex. 500 / 550 / 600 mm) pot tăia şi două profile deodată astfel încât productivitatea poate creşte şi mai mult. Acestea mai au încă un avantaj, acela al preciziei de debitare ! Dacă maşina de debitat este prevăzută cu SERVO-MOTOR acesta asigură o precizie de 0,1 mm. Atenţie însă, există destul de mulţi comercianţi care fie nu ştiu ce este un servo motor, fie dau informaţii false clienţilor care nu ştiu să facă diferenţa dintre un servo-motor şi un motor clasic, şi le livrează maşinile echipate cu motor obişnuit care lucrează în tandem cu un encoder (pentru relevarea poziţiei), acesta fiind sistemul vechi de peste 20 de ani. In practică am întâlnit ambele situaţii: client care a achiziţionat maşină de debitat la 2 capete fiind convins că este cu servo, ba chiar era dispus să parieze, pe când era evident chiar şi pentru un copil că era motor clasic, dar şi furnizor care susţinea că utilajul livrat de el era cu servo-motor însă intrebat fiind ce tip de motor era pe maşină şi arătându-i motorul (clasic, bineînţeles) a răspuns că este servo...

 • ~ debitare bagheta

  Mașini de debitat baghete din PVC folosite la fixarea geamului termopan în ferestrele și ușile din PVC sau aluminiu. Aceste utilaje sunt de regulă mașini care au cursa orizontală a lamelor, având pe fiecare ax câte două discuri: un disc mare pentru debitat bagheta și un disc mic pentru frezarea baghetei în zona de îmbinare la colț. Așadar, în total sunt 4 discuri montate pe un astfel de utilaj. Axele motoarelor care rotesc lamele sunt dispuse in forma X.

  Mașinile de debitat baghete permit asamblarea unor bacuri speciale care au forma în oglindă a baghetelor și dacă sunt prevazute cu câte 2 canale atunci pot tăia două baghete deodată, lucru foarte util deoarece poate contribui la creșterea productivității.

  În ultima vreme au devenit tot mai populare mașinile de debitat baghete care nu mai necesită bacuri și ca atare tot mai mulți producători își adaptează oferta pentru a oferi și acest tip de echipament. Însă cel mai important progres realizat în domeniul utilajelor PVC și în mod deosebit la mașinile de baghetat îl reprezintă conveiorul de măsurare cu relevarea la distanță a cotelor de debitat, memorararea și transmiterea acestora prin unde radio la conveior - în acest fel se pot face mari economii de timp !!!

 • ~ debitare-decupare armătură

  În categoria utilajelor PVC pentru armătură (ranforsare) există mașini diverse pot aduce un aport considerabil la creșterea vitezei de lucru. Astfel pentru debitarea armăturii există:

  1. mașini de debitat cu disc metalic de mare viteză care are insă dezavantajul că produce atât zgomot cât și scântei;

  2. mașini cu disc metalic însă cu tăiere umedă, în mediu lichid, cu turație redusă - nu se mai produc scântei iar zgomotul este ceva mai mic decât în primul caz;

  3. fierăstrău cu bandă, care are avntajul că poate debita mai multe profile deodată însă este folosit de cele mai multe ori în atelierele de tâmplărie PVC care folosesc armături pretăiate;

  4. ghilotină / ștanță pentru debitat armătura, cu sistem hidraulic - nu produce zgomot, operațiunea este foarte rapidă

  Insă cel mai mare aport la creșterea productivității unui atelier îl au mașinile de decupat armătura; acestea pot efectua atât decupajele pentru cremon cât și decupajele pentru broască, economisind foarte mult timp ! În funcție de tipl constructiv, aceste mașini pot fi dotate și cu unitate de debitare indeplinind așadar două funcții: decupare și debitare.

pe pagina
Se afiseaza 1-20 din 30 articole
Se afiseaza 1-20 din 30 articole