SUDARE & DEBAVURARE
Veți regăsi în această categorie mașini de sudat profile din PVC la 1, 2 și 4 capete, mașini pentru debavurarea cordonului de sudură și chiar linii automate / centre CNC de sudură și debavurare, care pot fi deservite de doar 2 operatori însă cu o productivitate de aprox. 4 ori mai mare (sau chiar 5-6 ori, depinde de mai mulți factori)

SUDARE & DEBAVURARE Contine 17 produse.

Subcategorii

 • ~ mașini de sudat
  La tâmplăria din PVC mașina de sudat este unul din echipamentele de maximă importanță deoarece de calitatea operațiunii de sudare va depinde calitatea produsului finit, fie ușă sau fereastră. Aceste mașini de sudat profile din PVC pot fi la 1 cap sau 2 capete, cele mai des întâlnite. Iar atelierele și fabricile mari execută sudarea profilelor pe mașini la 4 capete sau chiar linii automate de sudură la 4 capete cu debavurare CNC. 
  Deși există un număr foarte mare de producători de utilaje PVC în Turcia, cu excepția câtorva (estimăm 4 producători) toți fabrică aceste mașini fără prea multe pretenții, fiind potrivite pentru ateliere mici sau din țări sub-dezvoltate unde nu există practic un șablon al calității sudurii (merge orice :). Iar dacă la sudarea profilelor albe se mai poate trece cu vederea, la profilele înfoliate se văd limitele mașinilor de sudat ieftine. În ceea ce privește alternativele, utilajele italiene par a avea un raport calitate/preț mai nefavorabil însă după cum am precizat, la această operațiune nu recomandăm a se face rabat de la calitate.
  În privința calității sudurii, cele mai sofisticate (dar și extrem de scumpe) sunt mașinile de sudat fabricate de producători germani și de producătorul italian Graf Synergy.
 • ~ mașini de debavurat
  Mașinile de debavurat pot fi echipamente simple, cu un motor pe care se pot monta fie 1 fie 2 grupuri de freze sau cu 2 motoare/axuri avand astfel posibilitatea de a lucra cu un număr de maxim 4 freze. Există și variante cu 3 grupuri de freze pe ax însă noi le considerăm o alegere total neinspirată deoarece sunt foarte mari șansele ca axul să prindă joc și astfel freza de capul axului să aibă o abatere la rotire chiar și de 2 mm. Cea mai comodă variantă de echipare a unui atelier ar fi mașina de debavurat cu CNC deoarece aceasta (în funcție de producător) poate efectua și celelalte operațiuni de curățare a colțului de cordonul de sudură, operațiuni care pe utilajele clasice nu se pot efectua (de ex. debavurarea colțului intern, a canalului de garnitură, a profilelor albe și colorate fără a mai schimba cuțitele, etc). În plus, mașinile de debavurat cu CNC permit și o extrem de mare versatilitate, în sensul că atelierul care deține acest tip de echipament își poate permite să lucreze cu un număr nelimitat de mărci de profile și de serii, lucru aproape imposibil în cazul mașinilor de debavurat clasice care ar trebui să schimbe grupul de freze foarte des (o soluție de compromis ar fi mașina de debavurat cu un singur ax și cu schimbare rapidă a frezei, însă tot ar avea dezavantajul unui număr limitat de operațiuni - doar lateralele și colțul exterior)
 • ~ centre automate
  Centrele automate de sudură și debavurare sunt cele care fac diferența între atelierele mici sau mijlocii pe de o parte și marile fabrici de tâmplărie PVC pe de altă parte; sunt echipamente destul de scumpe (cu prețuri in jur de 100.000 EURO, mai mult sau mai puțin funcție de producător) însă permit o productivitate de invidiat.
  Acestea, in general, sunt compuse din 4 componente: 1. mașina de sudat la 4 capete (care se poate folosi și independent); 2. masa de translație, denumită și stație de răcire; 3. sistemul automat de rotire a cadrului atașat mașinii de debavurat; 4. mașina de debavurat cu CNC (care se poate folosi și independent).
  Un operator va trebui să scaneze profilele pentru ca mașina de sudat să se poziționeze la cotele necesare și să alimenteze cu cele 4 profile, iar al doilea operator va trebui să preia cadrele sudate și debavurate la ieșirea din utilaj și să le așeze pe rastele; doar 2 operatori pot produce cadre sudate și debavurate cât 6-7-8 muncitori pe o linie simplă, la un cap sau 2 capete.
Se afiseaza 1-17 din 17 articole
Se afiseaza 1-17 din 17 articole